Cabinetul nostru beneficiază de cele mai noi aparate pentru îngrijire, astfel ca pacientele noastre să se simtă în siguranță.

 

Vă stăm la dispoziție cu aparatură performantă, de ultimă generație, pentru a vă oferi servicii de  specialitate la cele mai înalte standarde.

Ginecologie Bacau Exagyn

ECOGRAF 3D/4D

Ecografie 3D
– ecografia 3D reprezintă imaginea ecografică spaţială (tridimensională) a structurilor aflate în volumul ecografic examinat;
– 3D are semnificaţia de cele trei dimensiuni [lungime, înalţime, lăţime] ale spaţiului, respectiv ale corpului;
– În ecografia fetală 3D se poate vedea imaginea statică, fără mişcări, a fătului, a corpului fătului aflat în uter.
Ecografie 4D
– ecografia 4D reprezintă imaginea ecografică spaţială (tridimensională) a structurilor aflate în volumul examinat ecografic, în timp real (cu mişcările pe care respectivele structuri le au în momentul examinării);
– 4D are semnificaţia de patru dimensiuni [lungime, înălţime,lăţime, timp] adică însumarea celor trei dimensiuni ale spaţiului (lungime, înălţime, lăţime ) cu o a patra dimensiune – timpul;
– În ecografia fetală 4D se poate vedea, de o manieră extraordinară,imaginea corpului fătului aflat în uter cu mişcările pe care le are în momentul examinării, într-o manieră similară cu aceea în care vedem copilul născut.
Imaginea ecografică 4D a fătului este foarte plăcută şi foarte profund emoţionantă pentru părinţi şi pentru toţi aceia care o văd.
Ginecologie Bacau Exagyn

MONTARE STERILET

Este unul dintre cele mai folosite metode de contraceptie din lume. Steriletul este introdus in uter unde limiteaza atat contactul spermei cu ovulul cat si implantarea acestuia daca este fecundat. Are o actiune contraceptivă imediat dupa montare , protejând de riscul unei sarcini nedorite încă din primele momente ulterioare montării. Din acest motiv,  steriletul poate fi folosit și ca o metodă contraceptivă de urgență. Dacă este inserat în primele cinci zile de la un contact neprotejat, reduce posibilitatea cu peste 99%. Trebuie avut in vedere ca steriletul nu oferă protecție și împotriva bolilor cu transmitere sexuala. De aceea, dacă există riscul contactării unei astfel de infecții, este necesară folosirea concomitentă a prezervativului.  Fiind foarte eficient si practic, pentru cuplurile monogame ce nu doresc copii pe un termen mai indelungat, unii medici il considera ca fiind contraceptia ideala, este unul dintre cele mai folosite metode de contraceptie din lume.

Momentan exista doua clase perfectionate de sterilete ce pot fi folosite de majoritatea femeilor: cu sarma de cupru (mai multe preparate) si hormonale (singurul preparat pe piata: Mirena).

Steriletele au un cadru din plastic de care se prind inelele de cupru sau bandeletele hormonale, scopul cadrului fiind de a asigura fixarea elementelor active in contraceptie in uter. Legate de capatul steriletului sunt 2 fire ghid ce ajung in vagin, care prin verificarea lor periodica femeia isi poate da seama singura daca dispozitivul este la locul sau.

 

 

Ginecologie Bacau Exagyn

COLPOSCOPIE

Colposcopia este modalitatea prin care medicul foloseşte o cameră specială pentru a putea analiza cu atenţie vulva, vaginul şi colul uterin. Pe timpul colposcopiei, dacă este necesar, se poate preleva puţin ţesut (biopsie) de pe col sau de pe canalul endocervical pentru a fi analizat la microscop.

Când este necesară

• Atunci cand testul Papanicolau are valori anormale.
• Pentru a verifica a leziune sau o altă problemă genitală gasită în zona vaginului şi colului uterin.
• Pentru a urmări zonele cu probleme care au apărut la o colposcopie anterioară sau pentru a obseva dacă tratamentul pentru o anumită problemă a funcţionat.
• Pentru a verifica colul uterin în cazul în care există risc ridicat pentru HPV.